Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Антони Здравков: Резултатът е справедлив

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Старши треньорът на "Лудогорец" Антони Здравков беше доволен от своя отбор, макар и да изрази съжаление за равенството 1:1 на "БайАрена" в Германия в мача от Лига Европа.

"Смятам, че изиграхме един равностоен мач. Имаше добро прегрупиране, движение в двете фази. Момчетата добре се движеха по терена и подсигуряваха . През първото полувреме ни липсваше по-бързото разиграване и прегрупиране. Опитахме да използваме свободните пространства, но не стана. През второто полувреме нещата се коригираха и се получиха някои неща, което ме кара да мисля, че сме изиграли общо взето добър мач", каза наставникът.

"Ние сменихме схемата на игра днес, което наложи и промени в състава, като имаме предвид контузени и наказани- ясни преди мача и появили се в последния момент. Но футболистите, които излязоха на терена влязоха с добро желание, с мотивация. Видяхте, че трябваше да направя една смяна, която не исках да я правя, но се наложи Антон Недялков да влезе и да покрие офанзивните хора на противника в тази зона. Така Лукас Саша се придвижи по-напред, а после там влезе и Димо Бакалов.
Очаквахме след гола домакините да тръгнат по-напред, силово в атака и да упражнят преса, което се и получи. Ситуацията, от която вкараха техния гол изглеждаше такава, че не заслужаваха да отбележат. Но после имаха едно положение, което беше по-чисто, така че резултатът е справедлив. Класата на Марселиньо не подлежи на съмнение, тя е доказана. Не само днес показа какво може. Просто когато се налага да влезе, направи го и помогна", завърши Здравков. Чуйте още от него:



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени