Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Италианец и шведка спечелиха в ски бягането в Лилехамер

Федерико Пелегрино
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Италианецът Федерико Пелегрино и шведката Йона Сундлинг спечелиха спринтовете свободен стил от Световната купа по ски бягане в Лилехамер (Норвегия).

Пелегрино, който е олимпийски вицешампион от Пьончан 2018 в тази дисциплина, направи силна атака към края и триумфира в бягането на 1.6 км с време 3:19.14 минути. Така той записа 12-а индивидуална победа в кариерата за Световната купа.

Втори на 0.44 секунди завърши Емил Иверсен (Норвегия), а трети се нареди Алекс Харви (Канада) с изоставане от 0.71 секунди.
Носителят на Световната купа за миналия сезон и двукратен олимпийски шампион Йоханес Клаебо (Норвегия) отпадна на полуфиналите пред родна публика.

Лидер в класирането за Световната купа след първите три старта за сезона е Александър Болшунов (Русия) с 210 точки, които не успя да премине четвъртфиналите в Лилехамер. Втори със 176 точки е Емил Иверсен, а трети е Йоханес Клаебо със 133 точки.

При жените в спринта на 1.3 километра победителка стана Йона Сундлинг с 2:52.74 минути. За нея това е първи успех в кариерата за Световната купа.

Втора на 0.32 секунди остана сънародничката й и олимпийска шампионка в спринта Стина Нилсон, а трета на 3.03 секунди финишира американката Сейди Бьорнсен.

В класирането за Световната купа след първите три старта за сезона води рускинята Юлия Белорукова със 150 точки. Втора е Стина Нилсон със 110 точки, а трета - Ида Ингемарсдотер със 107.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна