Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Каракачанов: Коалиция на ВМРО с БСП на този етап е научна утопия

Красимир Каракачанов
Снимка: БГНЕС

След като БСП обяви, че са належащи предсрочни парламентарни избори, председателят на столичната организация Калоян Паргов не изключи и ВМРО от възможните съюзници на левицата при един бъдещ коалиционен формат на управление.

"Първото условие е БСП да спечели изборите. Имайки предвид пратриотичната линия, която ВМРО има последните две години, очевидно е, че допирните точки с подобни формации са немалко, а може да се окаже, че ще се появи нов политически субект, който ще заеме определена част в пространството. Той може да се появи и от ядрото на протестите. Една такава формация може да заеме една ниша от около 10-12 процента", каза лидерът на столичните социалисти след заседание на ръководството на организацията, на което присъстваха председателката на БСП Корнелия Нинова и председателят на ПЕС Сергей Станишев.

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов обаче определи евентуално партньорство с БСП на този етап като "научна утопия":

"Аз много се радвам, че в БСП оценяват ВМРО като патриотичен фактор в българския политически живот, но първо, в момента БСП в момента води изключително неконструктивна политика, било през краен популизъм, било през търсене на всякакви поводи да отрича нещата, дори и добрите неща, които са направени. Така че на този етап това са повече научни утопии, отколкото реалност", каза Каракачанов.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна