Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Паника в италиански нощен клуб причини смъртта на шестима

| обновено на 08.12.18 в 12:29
Паническа блъсканица в нощен клуб в Италия причини смъртта на петима тинейджъри и една жена. Десетки са ранените, 12 са в тежко състояние.
Снимка: БГНЕС

Осем души вече са арестувани по подозрение, че са предизвикали трагедията в нощен клуб в италианското градче Кориналдо на адриатическото крайбрежие.

Паническа блъсканица в нощен клуб в Италия причини смъртта на петима тинейджъри и една жена. Десетки са ранените, 12 са в тежко състояние.

Загинали са три момичета и две момчета между 14 и 16 години, а също и жена, която придружавала дъщеря си.

Инцидентът станал в заведение в градчето Кориналдо близо до Анкона на адриатическото крайбрежие. Около 1000 души е имало в клуб Лантерна Адзура в очакване на концерт на известен италиански рапър, когато била усетена остра миризма, вероятно от лютив спрей, и всички се втурнали да излизат.

Франс прес съобщи за осем арестувани по подозрение, че пръскали със спрей с цел да откраднат ценни вещи. Следствието проучва също дали и трите аварийни изхода са били отключени.

Младежи твърдят, че вратата, до която стигнали, била блокирана. На друг от изходите, повлечени от тълпата, десетки младежи били премазани, след като паднали през ниска стена.  

Глупост и алчност превърнаха празничната вечер в трагедия - това беше реакцията на вицепремиера и вътрешен министър Матео Салвини. Той обеща виновните да понесат отговорност.
За новините СС.


Нещастието е станало около 1,00 ч. местно време в нощния клуб "Лантерна адзура" в градчето Кориналдо, където около 1000 души, повечето младежи, се събрали за концерт на рапъра Сфера Ебаста.

Пожарникари заявиха, че паника избухнала сред публиката, когато в помещението се усетила остра миризма, вероятно от пръскане със спрей с лютив газ.

Поне 10 от ранените са в тежко състояние. Един от оцелелите твърди пред италианската агенция АНСА, че поне един от аварийните изходи е бил заключен.

По данни на италианските пожарникари, съобщени в Туитър, причина за паниката може да е станало пръскането на дразнещо вещество.

Осем души вече бяха арестувани днес по подозрение, че са пръскали събралите се с лютив спрей, отбелязва АФП.

Трагедията се случи около 1:00 ч. местно време (0:00 ч. по Гринуич) в нощния клуб "Лантерна адзура" в градчето Кориналдо.

Около 1000 души, повечето младежи, се събраха за концерт на рапъра Сфера Ебаста.

Загинаха три момичета, две момчета и пълнолетна жена, която решила да придружи дъщеря си на концерта на популярния сред младежите изпълнител, наречен "краля на рапа".

"Танцувахме преди началото на концерта, когато усетихме лютива миризма", разказва пред медиите ранен младеж на 16 години, намиращ се в болница в град Анкона. "Побягнахме към един от аварийните изходи, но се оказа блокиран и охраната ни каза да се върнем".

Според свидетелства на очевидци, публикувани в италианските медии, тълпата се насочила към ниска стена, през която паднали десетки младежи. Оказалите се най-отдолу били смазани. Ранените, понесли травми и охлузвания, са били отведени първо в най-близката болница в град Сенигалия, а оттам най-тежките случаи били изпратени в болницата в град Анкона


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна