Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

In Between

„In Between" /„По средата”/ са озаглавили своя първи съвместен спектакъл двама от най-интересните млади хореографи у нас - Ангелина Гаврилова и Филип Миланов.

Представлението възниква от създаването на два дуета - миниатюри от двамата хореографи, които решават да ги обединят в общ, по-цялостен спектакъл, работейки съвместно по създаването на останалите сцени. Спектакълът се показва на откритата Арт сцена "На Шипка" в Руския културно-информационен център в изпълнение на танцьорите Елизабет Якимова, Мария Касабова, Петя Колева, Валери Миленков и Стефан Вучов.


„In Between” е провокативен, защото смесва два различни подхода към танцовия език, без това да доведе до стилистично противоречие или неуместност. Работата е динамична, заредена с младежки дух и особен психологизъм, тъй като е посветена на съвременния градски човек и неговия копнеж по общуване, търсене, съперничество и противоречие с другия, нарцистичната му самозаблуденост и непреодолима носталгия към жизнената непосредственост. Защото парадоксално самопознанието винаги започва като опознаване на другия...

В звуковия файл чуйте още за спектакъла в рецензията на изкуствоведа Петър Пламенов за предаването за музикално-сценични изкуства „Каста дива“, както и в интервюто на Биляна Чокоева с хореографката Ангелина Гаврилова.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!