Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Костадин Костадинов: Семейството трябва да се брани от упадъка

Семейството трябва да се брани от упадъка в последните 30 години, каза пред БНР Костадин Костадинов, председател на партия „Възраждане“, която започна новата година с кампания в подкрепа на традиционното българско семейство. На билбордове в София и в близост до Пловдив е показано едно 5-членно семейство. На него пише, че това е нормално семейство и е време за възраждане. Кампанията не е финансирана от ЕС, а от партийната субсидия, подчерта той.

„Семейството трябва да се брани от упадъка, който през последните 30 години разрушава и заплашва да доунищожи окончателно не просто традиционното българско общество, но и въобще начина, по който функционира цялото обществено устройство от последните столетия. В България има много сериозна пропаганда на ценности, които нямат нищо общо не само с традиционните български, но и с традиционните човешки ценности. Поводът да направим тази кампания беше грозната провокация, която беше направена в навечерието на Нова година в подкрепа на хомосексуалните отношения, което смятаме за ненормално“, коментира Костадинов в предаването „Преди всички“.

Според него една от причините за демографската катастрофа е именно „налагането на тези античовешки норми на поведение“. По думите му кампанията на партията е предизвикала остра негативна реакция. Костадинов смята, че неправителствени организации, финансирани отвън, атакуват кампанията.

Цялото интервю чуйте от звуковия файл. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени