Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Росен Желязков: Вероятно пакетът "Мобилност" ще бъде отложен за следващия Европарламент

Росен Желязков
Снимка: БГНЕС

Вероятно пакетът "Мобилност" ще бъде отложен за следващия Европарламент, след като две-трети от предложенията не бяха приети на транспортна комисия днес. Това стана ясно от думите на министъра на транспорта Росен Желязков, който участва в заседанието на комисията:

"Беше приет само докладът на докладчика Ертуг, който предвижда връщането на камиона и тема, свързана с каботажа, но се създаде един правен прецедент, една правна несигурност, която е свързана с това: целият пакет се гледа в цялост и когато 2/3 от него не са приети, това означава, че няма годен предмет за докладване в пленарна зала. Това наложи координаторите по досиетата да се съберат на извънредна среща, на която те самите не са постигнали съгласие за това как да се процедира Това означава, че през следващата седмица координаторите отново ще се съберат. И, ако на 31 януари пакетът не бъде внесен, което според нас, няма как да стане, това означава, че се отлага за следващия парламент".

Не бяха приети две ключови предложения – за прилагането на директивата за командированите работници и за нощувките на водачите в кабината.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна