Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Чуждестранен печат

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Сръбските издания информират за вчерашното посещение на руския президент Владимир Путин в Белград, оценявайки го като "събитието на годината". По време на визитата бяха подписани над 20, предимно икономически споразумения.

Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви, че е напълно ясно, че без Русия и нейната сила в Съвета за сигурност на ООН няма да има решение на косовския въпрос и изтъкна, че преди да бъде постигнато каквото и да било споразумение, ще се посъветва с руския президент Владимир Путин, пише "Вечерне новости".

Вестник "Данас" публикува коментар на Би Би Си за визитата, в който се казва, че посещението на Путин в Белград е задълбочило големите очаквания на сръбските домакини и то преди всичко политическите.

Американският печат продължава да коментира измеренията на кризата с недопусканите в страната мигранти, идващи към границата с Мексико, както и дългосрочните последици от частичната парализа на федералното правителство.

"Ню йорк таймс" пише за "изгубените деца на администрацията на Тръмп". Ежедневникът цитира федерален съдия, че Тръмп се отнася с децата на имигрантите, разделени от родителите си, като с роби.

Националният здравен инспектор вчера е оповестил доклад, цитиран от "Ню Йорк таймс" и "Политико", че хиляди деца са били отделени от своите родители, още преди да се заговори открито за такава практика. Изданията посочват, че с увеличаването на семействата с деца по границата, случващото се превръща в хуманитарна криза, а действията на президентската администрация само я влошават.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени