Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предпазлив позитивен старт на търговията на Уолстрийт

Основните американски фондови индекси нарастват предпазливо в началото на търговията на Уолстрийт, като инвеститорите продължават да се радват на силни корпоративни отчети, но в същото време продължават да се притесняват относно влошаващите се глобални икономически условия.

Коментарите на търговския секретар Уилбър Рос, че САЩ са "на километри" от търговско споразумение с Китай също не допринасят за един по-силен старт на Уолстрийт, въпреки че акциите на поредна голяма компания в лицето на American Airlines Group нараства с над 6% след по-силни от очакваното финансови резултати за последното тримесечие.

Изказването на шефа на ЕЦБ Марио Драги, че балансът на рисковете пред икономическите перспективи на еврозоната се е изместил в посока надолу, пък е пореден знак за влошаване на глобалната икономика.

Индексът DJIA се колебае около неговото вчерашно ниво на затваряне, като дори за кратко падна с над 100 пункта като реакция на коментарите на Уилбър Рос. Широкият индекс S&P500 се повишава с 0,15%, а технологичният индекс Nasdaq Composite нараства с 0,5%.




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна