Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Издирваният от месеци син на Миню Стайков е в "Пирогов" след побой

Експертиза ще установява здравословното състояние на Стайко Стайков

| обновено на 28.01.19 в 17:09
УМБАЛСМ “Пирогов”
Снимка: БГНЕС

Издирваният от месеци син на арестувания собственик на "Винпром - Карнобат" Миню Стайков е в болница "Пирогов". Стайко Стайков твърди, че е бил отвлечен и бит от непознати. Мъжът е откаран в болницата от екип на Спешната помощ с лекар Слави Тодоров.

"Около 09.15 часа получихме адрес за мъж около 30-годишна възраст с травма на главата, паднал пред дома си. Намерихме мъж, който беше в къщата си, в леглото, не беше много адекватен. Имаше травма на главата и имах съмнение за комоцио. Затова по най-бързия начин оправихме нещата и уредихме транспорт до "Пирогов", каза д-р Тодоров.

Експертиза ще установява здравословното състояние на Стайко Стайков. Ако здравословното му състояние позволява, прокуратурата ще му поиска мярка "задържане под стража". Това обяви наблюдаващият разследването прокурор Ангел Кънев от спецпрокуратурата.

Според главния секретар на МВР гл. комисар Ивайло Иванов Стайков е разказал за отвличането си на лекарите по време на първоначалните прегледи.

По първоначални данни, още снощи около 21.00 часа Стайков е бил откаран на един от адресите си от такси, където е бил поет от негови охранители и още снощи е дошъл лекар, който го е прегледал. МВР обаче не е било информирано за това.

Подробен разпит със Стайков все още не е проведен, каза гл. комисар Иванов.

В писмена молба, входирана до спецпрокуратурата, Чрез адвоката си Стайков твърди, че едва вчера е разбрал, че е обявен за издирване. През цялото време никой от близките му не е съобщавал, че той е изчезнал или отвлечен. Той е заявил, че иска да съдейства на властите.

Собственикът на "Винпром - Карнобат" Миню Стайков е обвинен, че е ръководител на организирана престъпна група за производство на цигари без бандерол, данъчни престъпления и пране на пари. В ареста е от три месеца, заедно с още двама души - със сина на кмета на Карнобат - Иван Димитров и Белун Хазърбашанов, брат на съпругата на Стайков. Алкохолният бос има и самостоятелно обвинение за укриване на близо 1 милион лева от данъци. Спецпрокуратурата твърди, че се работи и по линия - измами с евросредства.

Ден след задържането на част от групата наблюдаващият прокурор по делото Ангел Кънев обяви, че Стайко Стайков се издирва с европейска заповед за арест, а в началото на октомври снимката на 29-годишния мъж се появи и на страницата на Интерпол. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени