Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Банов: Записът, разпространен от Елена Йончева, е фалшифициран

| обновено на 31.01.19 в 11:57
Снимка: БГНЕС

Министърът на културата Боил Банов заяви, че записът, разпространен вчера от депутата Елена Йончева, е фалшифициран. Пред Нова тв Банов  каза, че авторите на записите и хората, които след това са разполагали с тях, са "схемаджии" от "малка организирана престъпна група". По думите му той е бил изнудван и заплашван по 4-5 проекта и обясни:

 "Хора-изнудвачи, хора, които скалъпват, хора, които записват незаконно, скалъпват записи и това им е работата - да изнудват. Това правят, с това се занимават!  Елена Йончева - невероятната бивша, подчертавам, разследваща журналиста, всъщност взима във вторник и го носи този запис".

"Жална ни майка на всички, ако социалистите така ще печелят избори и ще управляват държава", коментира още министърът на културата, който е категоричен, че разпространеният от БСП запис е „подправен, нагласен и тенденциозен”. 

Министърът обясни, че е рекетиран чрез трети лица. "Изпращат ги, за да ми кажат, че ако не направя нещо, което искат, ще ме съсипят, ще ме унищожат, ще ми разгонят фамилията”, обясни Банов.

От своя страна депутатът от БСП Елена Йончева обяви днес, че е готова да внесе в прокуратурата сигнал по тази афера. Готова съм да отговарям на въпросите на прокуратурата, обяви Йончева в кратко изявление: 

"Прокуратурата се сезира в момента, в който ние изнесохме информация по тази афера. Чакам от Прокуратурата да се свържат с мен и аз ще предоставя цялата информация, с която разполагам, на прокуратурата"


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени