Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Определиха номинациите за наградите "Икар 2019"

Комисията по номинациите
Снимка: НДК

Съюзът на артистите в България обяви номинациите за театралните награди „Икар 2019“. По традиция церемонията по връчването на отличията ще бъде на Международния ден на театъра 27 март. Събитието ще се проведе в Народния театър "Иван Вазов".

Комисията, определила номинациите за 45-ото издание на наградите, е в състав: проф. Снежина Танковска (режисьор и педагог), проф. Ромео Попилиев (театровед), Деница Езекиева (театровед), Недялко Делчев (режисьор и педагог), Стефания Колева (актриса), Елица Георгиева (сценограф) и Калин Николов (композитор).

Писателят Стефан Цанев и проф. Елена Баева ще получат специалните награди „Икар“ на Съюза на артистите в България /САБ/ - Награда за педагогическа дейност и Награда за изключителен принос към българския театър. Връчваната лично от председателя на САБ Христо Мутафчиев Награда за чест и достойнство тази година е за актьора Михаил Мутафов.

По традиция наградите ще бъдат предшествани от Софийския театрален салон, който се организира в сътрудничество със Столичната община и за втора година ще се помещава в Театър "Азарян" в НДК. Откриването на салона ще е на 18 март и в рамките му ще бъдат представени всички номинирани за "Икар - 2019" спектакли.

Повече за номинациите чуйте в интервюто на Катя Василева с театроведа Деница Езекиева.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна