Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изключиха режисьора на "Бохемска рапсодия" от списъка с номинираните за БАФТА

Номинацията на режисьора на "Бохемска рапсодия" Браян Сингър е била премахната от наградите БАФТА заради обвиненията, че е тормозил сексуално непълнолетни момчета, съобщава БГНЕС, като цитира Би Би Си.

От БАФТА казаха, че въпреки това "Бохемска рапсодия” остава номиниран за най-добър британски филм, но номинацията на Сингър е била прекратена.

Обвиненията идват от статия в списание "Атлантик", в която се цитират четирима мъже, които не са говорили публично преди.

Сингър отхвърля обвиненията и ги нарича „хомофобско петно”.

Той бе уволнен като режисьор на "Бохемска рапсодия" само три седмици преди да приключат снимките заради „неприлично поведение на снимачната площадка.

Сингър обаче твърди, че е бил болен, а студиото „не е искало да се съобрази” с него по време на болестта му. Името му остава в надписите.

В изявление, разпространено в сряда от БАФТА, казват, че обвинението за поведението на режисьора е „абсолютно недопустимо и несъвместимо” с техните ценности.

От академията казват, че разбират, че Сингър отхвърля обвиненията, но подозрението остава в сила „докато проблемът с обвиненията не бъде решен”.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна