Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Семеен кръг овладя партията в Куклен, но ГЕРБ не е за продан

„Не може най- голямата политическа партия да бъде за продан“, каза областният координатор на партията Георги Мараджиев по повод десетките оставки на членове в Куклен и обвиненията към него в едноличен подход и за това, че привлича в ГЕРБ бивши активисти на БСП и ДПС за членове на организацията. 

Кметът на Куклен Мария Белчева, която бе избрана от „Зелените“ и подкрепена от ДПС също вече е член на ГЕРБ.

30 души напуснаха структурата в събота и отправиха критики към маниера на ръководене на Мараджиев.

Според него атаките идват от  „приятелски кръг, който си е направил семейна партия“. Един от недоволните – Пламен Гошев е временен лидер на ГЕРБ, след третото място във вота през 2015г. и  бивш председател на Общинския съвет  за кратко време е успял да „овладее“ структурата с близки и познати и така седем семейства „превземат“ партията. Недопустимо е, след незавидния  резултат на предишните избори този човек отново да има амбиции за кмет, смята Мараджиев. Припомням, че по негово предложение Гошев и още четирима членове на местната организация бяха изключени с решение на ИК на партията, с мотив "уронване на престижа".

Сега, с новото ръководство в лицето на Тодор Лозанов, партията е приела нови 30 членове - млади и интелигентни хора, което показва, че през цялото време вратата на ГЕРБ - Куклен е била затворена, а организацията капсулована.

Правя това, което съм обещал, когато бях избран на този пост, обясни Мараджиев: „Ако имам лост и опорна точка ще обърна партията“. Не са застраховани и други общини, защото изборите, които идват са от изключително важно значение за нас.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна