Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Търсят се 350 души за разкопки по трасето на газопровода "Турски поток" край Видин

Снимка: Радио ВИДИн

60 свободни работни места предложиха представителите на 30 местни работодатели, по време на проведената Трудова борса във Видин.

Борсата е организирана от Бюро по труда Видин. Близо 100 човека търсещи работа посетиха форума и се запознаха с обявените свободни места и изискванията на фирмите към бъдещите работници. Работодателите предложиха свободни позиции в най-различни професионални направления:

"Представител съм на заведение за бързо хранене, хранителен магазин и ресторант. Търсим бармани, сервитьори, готвачи... За предстоящия летен сезон ще ни трябват помощник кухня и сервитьор...  Ние сме фабрика за мъжки ризи, търсим хора, които искат да работят. Нямам предпочитания за възраст, пол и т.н., искаме хората да искат да работят, имаме 5 свободни работни места..."

Регионалният исторически музей във Видин търси 350 човека във връзка с предстоящи археологически разкопки, съобщи директорът на музея Фионера Филипова:

"Започваме спасителни археологически проучвания, от 1 април до 15 юни. 15 археологически обекта ще се работят по трасето "Турски поток". Работното време е 7 часа на ден, заплащането е 30 лв. на ден. Няма специфични изисквания, работата е свързана с физически усилия."

За повечето хора Трудовата борса беше полезна, някои от тях си намериха и работа:

"За охранител намерих, ще видя да разбера какво е заплащането и работното време... Нямаше това, което търсех, сега има курсове ще отида там да погледна. Искам работата да ми е близо, открих подходяща, да видим дали ще стане."


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна