Повече ще ни струва трапезата за празниците тази година

Великденските празници наближават и подготовката за посрещането им вече е в ход. Трапезата е сред задължителните атрибути за празника. Колко ще ни струва тя? Това се опитахме да проверим от Радио Видин. Засега няма голямо търсене на зелените..

публикувано на 16.04.21 в 16:24
село Баница

Село Баница - село с богато минало и надежда за добро бъдеще

Село Баница се намира на главния път Враца - Оряхово. Враца е на 20 км, а  на 36 км е Мездра. Името на селото идва не от познатата ни баница, която всеки българин обича да хапва, а от е славянското име  "баня" – топъл минерален извор,  в турските документи..

публикувано на 09.04.21 в 12:25

Етновъртележка завъртяха в Селановци за Международния ден на ромите

Децата от Основно училище "Никола Й. Вапцаров" във врачанското село Селановци подготвиха програма за Международния ден на ромите, 8 април. Там  отбелязват Деня с осъзната мисъл, че това не е празник,  каза директорът на ОУ "Никола Й. Вапцаров" Петя..

публикувано на 08.04.21 в 16:35

Русин Коцев: За успехите на ромите не се говори или, когато ги има, те се подценяват

На 8 април, когато е международният ден на ромите  говорим за предразсъдъците, за опитите да ги преодолеем, за богатството на етноса, за успехите и за различията, които ни правят по-богати.  На тази дата се чества освобождаването на ромите от..

публикувано на 08.04.21 в 15:22

STEM център ще изгради Професионална гимназия по търговия и ресторантьорство във Враца

Професионална гимназия по търговия и ресторантьорство във Враца спечели проект по STEM. Той се нарича "Център за природни науки, изследвания и новации" и ще съставен от департамент "IT електронна търговия" и департамент "Биохимия и микробиология"...

публикувано на 05.04.21 в 10:50

"Галъп": Шест партии се очаква да влязат в 45-ото Народно събрание.

Следващият парламент се очертава да е 6- партиен. Това сочат междинните прогнозни данни. Все още не може да се каже коя партия колко мандата ще има от регионите в Северозапада, каза социологът и изпълнителен директор на "Галъп интернешънъл" Първан..

публикувано на 05.04.21 в 10:30

Зелена светлина за новата програма "ЕС в подкрепа на здравето"

Европейският парламент /ЕП/ даде зелена светлина на новата програма "ЕС в подкрепа на здравето". Четвъртата програма за здраве на Европейския съюз /ЕС/ ще разполага с бюджет от 5,1 млрд. евро и ще е в сила за периода 2021-2027 година. Насочена е към..

публикувано на 02.04.21 в 12:05

Социалните мерки срещу COVID-19 в подкрепа на най-уязвимите - възрастните и хората с увреждания

Членовете на Европейски парламент гласуваха за приемане на програмата EU4Health на стойност 5,1 милиарда евро, което ще позволи на Европейския съюз да предложи по-ефективен отговор на бъдещи здравни кризи. Планът ще съдейства за укрепване на здравните..

публикувано на 31.03.21 в 11:10
Село Соколаре, община Бяла Слатина

Инфраструктурата е основният приоритет в село Соколаре

Село Соколаре се намира се на 7 км югозападно от Бяла Слатина и е разположено на равно място. Соколаре граничи със селата Нивянин, Комарево, Борован и с общинския център  Бяла Слатина. На север от Соколаре се намира село Търнава. Траките са..

публикувано на 26.03.21 в 12:25

Откриха виртуална изложба на Биенале НАИВ България 2021

За първи път в страната ни се провежда специализирано международно събитие, фокусирано върху наивизма, като вид изобразително изкуство.  На 22 март официално бе открита  виртуалната изложба на Биенале НАИВ България 2021, в която участват 88 артисти от..

публикувано на 24.03.21 в 11:49