Ще вдигат ли местните данъци в Северозапада?

Въпреки предизборните уверения, местните данъци в редица общини в България ще се повишат от началото на новата година. Каква е ситуацията в Северозападна България?  Сред първите, които обявиха повишение на налозите от 2020 година, е Община Монтана..

публикувано на 03.12.19 в 14:30

Черногледи ли сме българите?

Черноглед ли е българинът? Имаме ли реална представа за развитието на българската икономика? Отговорите на тези въпроси потърсихме в "Посоките на делника" след широката дискусия "Да извадим успеха от анонимност" , организирана от Германо-българската..

публикувано на 26.11.19 в 14:46

Учители новатори от Ново село

Стремежът към новаторство в преподавателската работа отвежда в далечна Валенсия педагогическия екип на СУ "Св.Св. Кирил и Методий"- Ново село. От 9 до 16 ноември група учители, водени от директорката на училището Ирена Цветкова, преминаха обучение в..

публикувано на 22.11.19 в 11:34
Кметът на с.Василовци Огнян Йорданов

Във Василовци ревностно пазят духа на селото, традициите и дълголетната си история

В Деня на народните будители, отдавайки почит към паметта на онези българи, които ни водеха към просвета и свобода, търсим новите будители в село Василовци, община Брусарци. Кои са хората, които чрез примера си, вдъхновяват младите да търсят духовни..

публикувано на 01.11.19 в 17:00

Кулинарен фест с дарени продукти в Ново село

Когато преди дни в Центъра за обществена подкрепа, който работи преди всичко с деца в риск, донесоха продукти като дарение децата в социалните институции, социалните работници решиха да ги използват по най-добрия начин. Да създадат умения у децата и..

публикувано на 31.10.19 в 14:48

А какво ще стане, ако този път гласуваш...

Преподавателят по политология проф. Тодор Галунов смята, че хората са загубили увереността, че от гласа им зависи нещо в държавата. Социолозите прогнозират изборна активност около 55% на 27 октомври. В първия тур на предишните местни избори през 2015..

публикувано на 25.10.19 в 14:38

С балон над Белоградчишките скали

Белоградчишките скали, погледнати отгоре- това беше една от атракциите, която организаторите на демотура за хора над 55 години ни предложиха. Нов поглед и незабравимо изживяване за всички нас – и за двадесетгодишните, и за 60 плюс-  годишните. Защото..

публикувано на 18.10.19 в 11:21

Ще стане ли Северозападът по-добро място за живеене

В последно време отново се заговори за Целенасочена програма за развитие на Северозапада . Тя беше разработвана, обсъждана и съгласувана в продължение на няколко години и се очакваше прилагането ѝ да даде началото на процеса за растеж на слабо развитите..

публикувано на 15.10.19 в 13:45

Предизборно- подготовка и очаквания

След близо две седмици ще избираме местната власт за следващите четири години . Общият брой на кандидатите, които ще се борят за гласовете на българските избиратели на 27 октомври, е 36 288, съобщиха от Централната избирателна комисия. Във Видин ще..

публикувано на 11.10.19 в 14:40

Приемната грижа- професия или призвание

За Приемната грижа казват, че спасява детството и създава личности. Според чл.34 А от Закона за закрила на детето, "Приемната грижа е отглеждане и възпитание в семейна среда на дете, което е настанено в семейство на близки и роднини или в приемно..

публикувано на 07.10.19 в 14:01