село Косово

Да се почистят всички чешми в село Косово, това е един от приоритетите на новия кметски наместник

Отправяме се към село Косово, което се намира на 7 км от общинския център Брегово. Наблизо минава границата със Сърбия. Най-характерното за село Косово е, че  има над 7 кладенци с изворна вода.  В миналото оттук се давали вода и на Кула.  За първи път с..

публикувано на 23.07.21 в 13:00

Инициатива на ЕС формира общото ни бъдеще

Във време на несигурност и неясно бъдеще, породени от световната COVID-19 пандемия, инициатива на ЕС дава възможност на всеки неин гражданин да оформи бъдещето на Европа. Конференцията за бъдещето на Европа дава правото на граждани от всички..

публикувано на 23.07.21 в 11:00

Панаирът в Ново село започва в събота

Ново село се готви за  Новоселския  панаир. Откриването ще стане в събота, 24 юли, от 19 часа пред читалището.  Новоселският събор се провежда след края на жътвата и тази година е посветен на 145-години от Новоселското въстание 1876 г. Щанд..

публикувано на 23.07.21 в 10:30

Настимир Ананиев: Четири години 44-тото НС неглижираше пътната безопасност

Настимир Ананиев , бивш председател на парламентарната комисия по транспорт, напомни в "Посоките на делника" че според доклад на Европейската комисия България губи от директни и индиректни разходи, свързани с пътната безопасност, по 2 милиарда..

публикувано на 22.07.21 в 10:35
Богдан Милчев от Института за пътна безопасност в студио на програма „Хоризонт“

Богдан Милчев, ИПБ: Не просто нов закон за движението по пътищата, а кодифициране на цялото законодателство

Експертите от Института за пътна безопасност са разработили пътна карта за развитие на безопасността , която се развива в няколко основни стълба, посочи в "Посоките на делника" директорът Богдан Милчев .  Сред тях са структурни промени в..

публикувано на 22.07.21 в 10:30
Диана Русинова

Диана Русинова, ЕЦТП: Пътната безопасност изисква постоянен мониторинг на инфраструктурата

Какви трябва да бъдат приоритетите пред новия Парламент за подобряване на безопасността по пътищата и намаляването на пътнотранспортните произшествия , за да се опазват здравето и живота на гражданите?  Нужна е методология за осъществяване..

публикувано на 22.07.21 в 10:25

Кои са приоритетите за Северозапада

Новите 240 народни представители ще положат утре клетва да спазват Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководят от интересите на народа.  15 от тях са от Северозапада. От Видин са избрани Иво Атанасов ("Има такъв..

публикувано на 20.07.21 в 13:00

Железопътната линия променя облика на Мездра

Строителството на железопътната линия София-Роман започва през 1893 година . В продължение на четири години по това трасе се струпват стотици работници, които полагат релси, строят тунели, мостове и гари, ремонтират пътища.  На откриването на новата..

публикувано на 20.07.21 в 11:00
село Делейна, площадът

Село Делейна - има си всичко, само автобусите до него са нарядко

Пътят до село Делейна не е ремонтиран скоро и по него се пътува бавно. То e разположено  в хълмиста местност. Районът е богат на извори, които са хванати и направени на чешми.  В селото има пет чешми, от които хората си наливат вода. Пристигаме в селото в..

публикувано на 16.07.21 в 13:00

Подкрепа за трансгранични проекти и сътрудничество в съседните на ЕС региони

ЕП одобри три фонда на ЕС в общ размер на 243 млрд. евро за укрепване на икономическото, социалното и териториалното сближаване на ЕС. Част от тези средства са предназначени и за финансиране на трансграничното сътрудничество. Т.нар. пакет за политиката..

публикувано на 16.07.21 в 11:10