Митко от Лом "възкресява" забравени паметници

Митко Митков- млад и буден жител на Лом , издирва и възстановява на добра воля и със собствени сили и средства стари войнишки и опълченски паметници не само в родния си край, но и в други части на страната. Заедно със свои съмишленици вече е дал нов..

публикувано на 27.05.20 в 09:57

Отново напрежение на заседанието на ОбС - Ново село

Правилник за организацията и дейността на Общинския съвет бе одобрен на майското заседание в Ново село.  То се проведе в салона на кооперация „Дунав“ и бе открито за медиите и гражданите. В предварително обявения дневен ред бе залегнало и..

публикувано на 22.05.20 в 13:48

Животът в Хърлец след извънредното положение

Село Хърлец се намира в Северозападна България, между Стара планина и река Дунав. Покрай селото минава и река Огоста. Землището и селото лежат върху плато, образувано от голям метеорит, прелетял от вселената преди хилядолетия. Но не това е..

публикувано на 22.05.20 в 12:30

Ново село се връща към обичайното си ежедневие

Със заповед на кмета на община Ново село от 11 май 2020 г. бяха вдигнати нови забрани, с което животът в Ново село се връща постепенно в обичайното си русло. Все още купувачите влизат в магазините с маски един по един, но пред кафенетата вече..

публикувано на 18.05.20 в 11:32

Кметът на Чупрене: Искаме да рестартираме проекта за ски комплекс под Миджур

В "Добро утро, кмете" гостиваме виртуално в Чупрене. С кмета Анжело Добричов говорим за сегашната ситуация, за възможностите за развитие на региона  за проблемите в общината.  Туризмът е основен фактор за общината "Изграждането на ски комплекса..

обновено на 15.05.20 в 15:50

Спомен от Неговановци за героизма на българите при Драва

"Много е тежко да си сирак от война"  – така завършва своя разказ  Борислав Николов от село Неговановци , чийто баща Станислав Николов Димитров е бил убит при форсирането на река Драва в Унгария на 12 март 1945 г. , един месец преди да се..

публикувано на 08.05.20 в 09:50

На Гергьовден във Врачанско

Гергьовден е единственият ден на християнски светия, който е официален празник и почивен ден. Денят за църковна прослава на великомъченик Георги Победоносец отдавна е припознат като празник на храбростта и армията, на избуялата зеленина и настъпилата..

публикувано на 06.05.20 в 08:30

Писателят Димитър Калбуров гостува виртуално на библиотеката във Враца

Писателят Димитър Калбуров гостува виртуално на Регионална библиотека „Христо Ботев” - Враца в Световния ден на книгата и авторското право.  Срещата ще се проведе в рамките на Маратон на четенето 2020.  Младият автор ще бъде специален гост на..

публикувано на 23.04.20 в 13:00

98 години Юнашко дружество "Балкански юнак"- Белоградчик

На 26 април 1922 година в основното училище в Белоградчик се събират десетина граждани и учредяват Юнашко дружество. Председателят на учредителното събрание Никола Каракашев излага пред тях значението и задачите, които преследват юнашките дружества за..

публикувано на 23.04.20 в 09:55

Калин Каменов:"Във Враца ще бъде изградена специализирана лаборатория за COVID-19"

Как Община Враца работи в условията на изолация по време на пандемия. Докъде стигна кампанията за събиране на средства в помощ на местната болницата и социално слаби жители на общината. Как помага и какви мерки са взети за облекчаване на местния бизнес?..

публикувано на 17.04.20 в 19:30