Ново село

Снегът и проблемите в Ново село

В първия ден на новата седмица Новоселска община осъмна без ток поради скъсани електропроводи от падналия мокър сняг.   Часове след това спряха всички системи, свързани с електричеството - вода, отопление, интернет, телевизия. Понеделникът бе обявен за..

публикувано на 15.01.21 в 13:00
Първа релефна карта на България

Геокартфонд пази историята ни

Интересни документи се пазят в Геокартфонд към Агенцията по геодезия, картография и кадастър. Този своеобразен архив от различни видове карти, кадастрални и поземлени планове, снимки, оказва се може да бъде също толкова интересен за..

публикувано на 13.01.21 в 14:10

Планът на ЕС за икономическо възстановяване от пандемията

Икономическото развитие и по-тясната интеграция в ЕС пострадаха от пандемията на COVID-19. В началото ѝ националните държави ограничиха свободното движение на работна ръка, капитали, услуги и стоки. ЕС работи за общ отговор с обединени усилия на..

публикувано на 08.01.21 в 15:43

"Еразъм+" остава от ключово значение за европейското пространство за образование

Програма "Еразъм" се определя като една от най-успешните инициативи на ЕС. От създаването си през 1987 г. нейният обхват е значително разширен и днес програмата обхваща всички сектори на образованието и обучението - от образованието в ранна детска..

публикувано на 06.01.21 в 10:45
Северозапад, колаж

Полет над Северозапада

В края сме на отиващата си 2020 година. В днешното издание на "Добро утро, кмете"  ви представяме  пет населени места в Северозапада- Хърлец, Ботуня, Брусен, Осен и Оряхово и тяхната равносметка  за 2020 година.  Първо се отправяме към село..

публикувано на 25.12.20 в 12:00
 ОДЗ „Акад. Ст. Младенов“, Ново село

Дядо Коледа раздаде подаръци на децата от детската градина в Ново село

 Изненада подготви ръководството на Обединено детско заведение „ Акад. Стефан Младенов“ в Ново село за своите възпитаници. На 22 декември малък автобус с надпис „Училищен“ спря пред дома на  всяко едно от над 50-те малчугана в Новоселска община. От..

публикувано на 25.12.20 в 11:15

Рождественско послание на Врачанския митрополит Григорий

В дните на нашето трепетно очакване на Рождеството на Божия Син всесърдечно ви приветствам с настъпващия светъл празник, като молитствам за всички вас, за мир и радост в душите и сърцата във всеки храм, манастир и дом в пределите на..

публикувано на 25.12.20 в 06:30

Рождественски благослов на Видинския митрополит Даниил

До всечестното свещенство, боголюбивото монашество и православния народ във Видинска епархия "Тайно си се родил в пещера, Спасителю, но небето подобно на уста, чрез звездата разгласи на всички за Тебе и доведе..

публикувано на 25.12.20 в 06:00

(По)знанието е отговорът срещу конспиративните теории

Конспиративните теории у нас продължават да са актуални , сочат данните от последното изследване на Тренд , което показва, че все още има висок процент от хора, които смятат, че COVID-19 не съществува . Конспирациите за коронавируса, в..

публикувано на 26.11.20 в 11:00

Ловният сезон в Ново село върви с дезинфекция

Пандемията от COVID-19  постави своите изисквания и пред хората, които в почивните дни тръгват с ловните пушки из полето. Преди да започне ловният излет със специална пръскачка се пръскат с дезинфектант колите, ботушите и дрехите. Процедурата се..

публикувано на 20.11.20 в 13:31