Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Виляреал надигра Барса в луд мач, но магията на Меси пак подейства в добавеното време

Виляреал - Барселона
Снимка: БГНЕС

Борещият се за оцеляване в испанския елит Виляреал бе на броени минути от напълно заслужена победа срещу лидера Барселона, водеше с 4:2 до добавеното време, но накрая магията на Лео Меси подейства отново и каталунците стигнаха до реми 4:4 в луд мач от 30-ия кръг.

"Жълтата подводница" започна много активно мача и веднага започна да принуждава вратаря на каталунците Тер Стеген да прави страхотни спасявания. Без оставените да почиват Меси, Ракитич и Пике, каталунците обаче бързо успяха да реагират и да стигнат до два бързи гола. В 12-ата минута се разписа Коутиньо, а в 16-ата Малком и започна да изглежда сякаш Барса няма да има проблеми да се наложи и без големия си лидер Меси.

Но Виляреал продължи да налита и да създава положение след положение и още до почивката върна един гол. Вкара го Чукуезе в 23-ата минута.

Домакините продължиха да правят каталунците на пух и прах и дори след влизането на Меси в 61-ата минута продължиха да бележат гол след гола. Точни бяха Екамби в 50, Ибора в 62-ата и Бака в 82-ата и тогава изглеждаше, че подводничарите печелят заслужено мача. 

Тогава обаче Алваро Гонсалес допусна глупава грешка, бе изгонен в 86-ата минута след втори жълт картон и магията на Лео Меси отново подейства. Той първо вкара дежурния си гол от фаул, а сетне и неговият добър приятел Луис Суарес се разписа за крайното 4:4 в този луд мач. 

Така Барса събра 70 точки и има осем аванс пред Атлетико Мадрид, който гостува на "Камп Ноу" през уикенда с последен коз и надежда за титлата в ръкава си. А Виляреал е точно над чертата с 30 пункта.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна