Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Децата, драскали в асансьора на пасарелката до "Мираж", поправиха грешката си


Община Бургас благодари на децата, които бяха уловени от камерите многократно да драскат с маркер в асансьора на пасарелката до хотел "Мираж", за доблестта да поправят сторената грешка. Благодарим и на родителите им. Всеки може да сбърка, така че нека не бъдем твърде строги към тези тийнейджъри, които светкавично заличиха всички следи от предишните си набези, както ще видите в новото клипче. Нека им е простено, апелират от местната администрация.

Не забравяйте, че видеонаблюдението в Бургас покрива все по-широк периметър и записва всичко. Ако не сте вандал или престъпник, няма от какво да се притеснявате. Но всички нередности Община Бургас и Полицията няма да оставят без последствие!

Видеонаблюдението в морския град се разраства, а на вандалите се съставят актове, коментира пред БНР Бургас управителят на общинското предприятие транспорт Андрей Рунчев. По думите му и на младите вандали няма да им се размине без наказание.

Ползата от камерите е, че намалява и като цяло престъпността. По думите му, освен за установяването на вандали и налагането на глоби, благодарение на видеонаблюдението се подпомага и работата на полицаите. Вече има немалко случаи на разкрити тежки престъпления.

Интервюто с Андрей Рунчев чуйте в прикачения файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна