Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

AT&T обмисля да продаде HBO Europe, за да намали големия си дълг

Мултинационален конгломерат AT&T обсъжда възможността да продаде своя бизнес в лицето на HBO Europe, тъй като телекомуникационната компанията има за цел да намали натрупания дълг в размер на 170 милиарда долара, съобщи в сряда "Файненшъл таймс", цитирайки настоящи и бивши ръководители на американската фирма.

Компанията Sky, която вече е собственост на Comcast, ще бъде "очевиден купувач", като се има предвид връзките ѝ с HBO, пише финансовото издание, позовавайки се на свои източници от AT&T и от HBO. Британският медиен и телекомуникационен конгломерат Sky разпространява съдържанието на HBO във Великобритания, Германия и Италия.

HBO се превърна в част от AT&T, след като телекомуникационната групировка приключи през миналата година процеса по придобиването на Time Warner Inc за 85 млрд. долара.

Според информацията на "Файненшъл таймс" няколко източника с директни познания за течащите вътрешни дискусии са посочили, че "AT&T не иска новината за потенциална продажба да стане публична, тъй като това може да доведе до по-нататъшни проблеми в HBO". Трябва да се има предвид, че придобиването от страна на AT&T на Time Warner Inc. през миналата година доведе до оттеглянето на главния изпълнителен директор на HBO Ричард Плеплър и главния директор по приходите Саймън Сътън.

Самата HBO Europe е една от няколкото активи, които AT&T е обмислила да продава, но на този етап не е провеждала официални разговори с потенциални купувачи, добавя "Файненшъл таймс".

През миналия ноември AT&T заяви, че е поела ангажимент да намали през 2019-а година голямата си задлъжнялост чрез различни мерки, включително преразглеждане на всички негови несъществени активи, като дяловете в компанията за стрийминг видео Hulu за евентуална продажба.

За сега от AT&T и Comcast не коментират информацията на "Файненшъл таймс".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени