Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Евакуация на небостъргач в Мадрид след бомбена заплаха

Небостъргач Torre Espacio в Мадрид
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Небостъргачът Torre Espacio в Мадрид беше евакуиран от местната полиция във вторник заради информация за бомбена заплаха. Службите за спешна помощ, включително пожарникарите, понастоящем са на мястото на разследването на инцидента.

Испанската полиция потвърди в своя профил в Туитър, че сградата е евакуирана поради "съображения за сигурност". Властите също така помолиха всички останали в сградата или в околността да следват инструкциите на персонала по сигурността и да потърсят безопасно място.

Небостъргачът, който е висок 235 метра и има 57 етажа, се намира в района на Paseo de la Castellana в испанската столица. В сградата са разположени посолствата на Великобритания, Канада, Австралия и Холандия.

Междувременно испанската полиция съобщи, че бомбената заплаха в небостъргача Torre Espacio е била фалшива тревога.

"След като получи бомбена заплаха, бе задействан протоколът за сигурност. Накрая беше установено, че заплахата е фалшива", заяви полицията в Мадрид. Властите добавиха, че са започнали разследване на обаждането за предупреждение за бомба и добавиха, че ситуацията в обекта се е "върнала обратно към нормалното".



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна