Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Емилия Милчева: Вече се нагледахме на твърде много оставки

Полина Паунова: Оставката на Порожанов не е по-различна от всяка друга

Румен Порожанов
Снимка: БГНЕС

Ние не искаме вече само оставки, това е ясно, необходимо е съдебно преследване, необходимо е да се произнесе правосъдието, освен това да се разнищи още работата на куп институции, като например въпросната Антикорупционна комисия, тъй като се оказа, че нейната работа е низ от системни грешки, каза журалистката Емилия Милчева пред БНР в коментар към оставката на министър Румен Порожанов.

На г-н Борисов му отне доста дълго време да приеме оставката на г-н Порожанов, който вече беше казал, че я е написал. Но фактът, че най-сетне си тръгва г-н Порожанов и че г-н Борисов е приел оставката му, означава, че този път той няма намерение да се самосваля, поне докато не бъде избран нов главен прокурор наесен. Така че първата ми реакция е тази, но, само искам да кажа, че ние вече твърде се нагледахме на твърде много оставки, които в известна степен и дезорганизират и работата на правителството, допълни още Милчева в интервю за предаването “Хоризонт до обед“.

“Знакът е абсолютно ясен. Нищо не е по-различно от всяка друга оставка, от всяко едно друго и това правителство на Борисов, каза пред БНР журналистката Полина Паунова, която вчера получи отличието за "Разследващ журналист" на фондация "Радостина Константинова" в отговор на въпроса какъв знак е оставката на Порожанов и допълни:

“Оставките, поне в българската политическа реалност, в последните години се подават, за да тушират темата. Разбира се, те се подават с благовидния предлог, че това е поемане на политическа отговорност, но всъщност ходът, който седи зад тях, това е опит да се потопи поредният скандал...“, посочи още Паунова в интервю за предаването “Хоризонт до обед“.

Интервютата на Ирина Недева с Емилия Милчева и Полина Паунова може да чуете от звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна