Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Радев: София се налага като дигитална столица

България се утвърждава все повече като лидер в иновациите, категоричен е президентът

Президентът Румен Радев говори на откриването на технологичния форум „Уебит“

В София започна технологичният форум „Уебит“. Разговори за бъдещето на дигиталната среда и възможностите за инвестиции са част от събитието. 

Президентът Румен Радев отбеляза на откриването, че София се налага като дигитална столица и България се утвърждава все повече като лидер в иновациите.

Радев обаче подчерта:

"Разработчиците не трябва да забравят нещо много важно, че алгоритмите и софтуерът, които се разработват днес, ще влияят върху ценностите и върху формирането на моделите за обществено поведение утре, особено в младите хора. Това е огромна отговорност и тя изисква да мислим все повече за етиката в иновациите".

Единадесетото издание на „Уебит“ (Webit) събира в България представители на бизнеса, технологиите и науката от над 120 държави. Президентът приветства участниците в събитието и им пожела да не пропускат възможността да се възползват от таланта и трудолюбието на младите образовани българи. Според Румен Радев огромни перспективи за развитие дава и партньорството и кооперирането с българските компании, превърнали се в пример за иновативност, гъвкавост и ефикасност.

В рамките на двудневния форум в Националния дворец на културата ще бъдат обсъдени теми, свързани с иновациите, киберсигурността, образованието, финансовите технологии и други.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна