Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Еуфория в Израел около "Евровизия 2019"

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Песенният конкурс "Евровизия 2019" беше открит снощи в Израел. Тази година в него участват представители на 41 страни. Кралицата на попа Мадона ще бъде гост звезда на финала в събота в Тел Авив. Очаква се Мадона да изпълни две песни - един от големите си хитове и парче от предстоящия си нов албум "Madame X", който ще излезе на музикалния пазар през юни.

Мадона се очаква с много голям интерес, каза пред БНР кореспондентът на БНР в Израел Весела Райчинова. Тя посочи, че всички предвидени събития вървят много добре, а настроението на конкурса е страхотно.

„Евровизия“ с всички свои плюсове и минуси е най-големият песенен конкурс, който би могъл да обединява хората", подчерта Райчинова.

Първите десет участници преминаха полуфинала на "Евровизия" в Тел Авив, като седем отпаднаха. Към финала продължават Гърция, Беларус, Сърбия, Кипър, Естония, Чехия, Австралия, Исландия, Сан Марино и Словения. От конкурса отпаднаха представителите на Черна гора, Финландия, Полша, Унгария, Грузия, Португалия, Белгия.

На втория полуфинал в четвъртък ще бъдат избрани още 10 финалисти. Освен тях пет държави и домакинът Израел участват по право във финала.

Цялото интервю чуйте от звуковия файл. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна