Eмисия новини
от 11.00 часа

Нови протести срещу проекта за национална стратегия за детето в неделя

Снимка: Личен архив на Гео Калев

Нови протести срещу проекта за национална стратегия за детето ще има тази неделя, обявиха организаторите. Националната група "Не на Стратегията за детето" отхвърли уверенията, че такава стратегия няма.

"Държавен вестник от 22.03.2019 г., промени в Държавен вестник от 02.05.2019 г и промени в Държавен вестник от 07.05., т.е. докато я отменят стратегията, всъщност я внедряват в подзаконовата нормативна база. Така че проблемът вече е на законодателно ниво", каза един от представителите на групата Христо Лавчиев.

"След 30 май можем, ако те са се отказали наистина от този проект, можем да внесем наши предложения", допълни Савина Хаджийска от организационния комитет.

Националната група продължава да настоява за повече прозрачност около неправителствените организациии и по-голяма ангажираност на държавата към грижите за децата и семейството.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.
Още от