Eмисия новини
от 08.00 часа

Около 400 полицаи и жандармерия по охраната на вота в Кюстендилска област

Снимка: БГНЕС

Около 400 служители на МВР – от Областната дирекция на полицията, от Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението", от Регионалния граничен сектор, както и звено на Жандармерията, са ангажирани по охраната и обезпечаването на изборите в Кюстендилска област.  Жандармерия е изпратена в Дупница. В  избирателния район ще отворят 281 секции за 182  населени места, някои от които са доста отдалечени. 

Не оперативната обстановка налага ползването на звено на Жандармерията, каза директорът на Областната дирекция на полицията ст. комисар Елиан Стамболийски.

Служителите на сектор „Български документи за самоличност“ в ОД на МВР - Кюстендил и служителите в районните управления ще работят на 26 май 2019 г. от 8.30 до 19.30 часа. 

Създадена е необходимата организация българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи (лична карта или личен (зелен паспорт), защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, да имат възможност да упражнят правото си на глас.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.
Още от