Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Повече от 500 деца рецитират "Аз съм българче" на 1 юни в Шумен

Снимка: Иванка Петрова, архив

Повече от 500 деца от шуменските детски градини, техни родители и учители ще рецитират групово стихотворението на Иван Вазов "Аз съм българче" на 1 юни - Международния ден на детето, съобщават от общинския пресцентър.

Празничната проява ще се състои пред Драматично-кукления театър "Васил Друмев", от 10.00 часа, след изпълнение на химна на Шумен "Оттука започва България".

Инициативата е на "Академика БГ". Основната й цел е на детския празник българските деца от различни етноси и живеещи на различни места в страната и по света, да почувстват своята обща национална принадлежност, да поддържат българското самосъзнание и да уважават родния си език, отбелязват от пресцентъра на общината.

След груповото изпълнение на стихотворението децата, заедно с техните родители и учители, ще дефилират от сградата на театъра до Градската градина. Начело на карнавалното дефиле ще застанат барабанчиците от ДГ "Братя Грим", следвани от мажоретките на ДГ "Смехорани" и блоковете на 16-те детски градини в Шумен.

В Градската градина децата ще се присъединят в организирания от общината празник за 1 юни, уточняват от общинския пресцентър.

От там допълват, че проявата е част от дейностите, свързани със 130 години предучилищно образование в Шумен, започнали с флашмоб на открито на 20 март.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени