Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

34 ареста след събор на рокерската банда „Ангелите на ада“ в Южна Англия

Членовете на HellsAngels ("Ангелите на ада") от европейския клон на прочутия калифорнийски клуб се събират за поход между южните английски градове Кроули и Брайтън.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

34 души бяха арестувани, след като хиляди мотоциклетисти от рокерската банда „Ангелите на ада“ се събраха в Южна Англия за да отбележат 50-ата годишнина от създаването на британския ѝ клон. 

Членовете на HellsAngels ("Ангелите на ада") от европейския клон на прочутия калифорнийски клуб се събират за поход между южните английски градове Кроули и Брайтън. 

Полицията извърши арестите по подозрения в употреба на наркотици и притежание на огнестрелно оръжие, след като получи специално позволение да спира и претърсва хора в този район в рамките на борбата срещу антисоциално поведение. Срещу 12 от общо 34-те арестувани са повдигнати обвинения. Всички те са чужденци – 5 германци, 3 унгарци и по един от Швейцария, Франция, Чехия и Гърция. Седем получиха условни присъди. По данни на полицията в Южна Англия са пристигнали около 3000 рокери. 

Само преди няколко дни съд в Холандия забрани „Ангелите на ада“ заради нейната „култура на насилие“, както се посочва в мотивите.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна