Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кристиано Роналдо: Головете ми бяха важни, но по-важното е, че сме на финала

Роналдо празнува след втория си гол пред запалянковците на Швейцария.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Капитанът на Португалия Кристиано Роналдо даде интервю за официалния сайт на УЕФА след победата снощи с 3:1 над Швейцария в Порто, която изпрати домакините на финала на Лигата на нациите. Звездата се отличи с хеттрик.

„Вкарах три много важни гола, красиви голове. Много съм щастлив. Но по-важното беше, че победихме и отборът се класира за финала, което беше нашата цел“, заяви 34-годишният нападател.

Той благодари на феновете за подкрепата и ги призова да напълнят „Ещадио до Драгао“ и за финала в неделя.

„Беше труден мач, Швейцария е отличен отбор и игра добре. Но ние имахме повече възможности и шанса да ги реализираме. Заслужавахме победата“, допълни Роналдо.

Звездата каза още, че за него няма значение с кой ще играят за титлата – Англия или Холандия, защото и двата отбора са много силни. Но той се надява Португалия да спечели турнира.

С трите си гола Кристиано Роналдо има вече 88 попадения за националния си отбор в 157 мача. Той е водач по този показател в Европа. Португалецът изпреварва вече с 4 попадения унгареца Ференц Пушкаш, който е с 84 в 89 срещи. След тях в тази класация са друг унгарски футболист от 50-те години на миналия век – Шандор Кочиш (75 гола в 68 мача) и германците Мирослав Клозе (71/137) и Герд Мюлер (68/62).

Повече от Роналдо е отбелязал единствено Али Даеи, който има 109 гола за Иран.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна