Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тръмп: Ще взема окончателно решение за китайските мита след срещата на Г-20

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви в четвъртък, че ще вземе окончателно решение дали да наложи допълнителна серия от митнически тарифи върху вноса на китайски стоки след среща със своя китайски колега Си Цзинпин по време на най-висшия форум на лидерите от Г-20, който ще се проведе към края на този месец в Япония.

По-рано през деня Тръмп заплаши да удари Пекин с нови тарифи върху вноса на китайски стоки на стойност от "поне" ​​още 300 млрд. долара.

"Бих казал, че ще взема това окончателно решение през следващите няколко седмици, вероятно веднага след срещата на Г-20", заяви американският президент преди да разговоря с френския президент Еманюел Макрон в Нормандия, където и двамата лидери присъстваха на церемония по случай 75-тата годишнина от Десанта в Нормандия.

"Така или иначе ще взема това решение след Г-20. Ще се срещна с президента Си Цзинпин и ще видим какво ще се случи", допълни Доналд Тръмп.

На най-висшия форум на страните от Г-20 се очаква Доналд Тръмп да разговаря с китайския си колега Си Цзинпин, въпреки че на този етап все още няма потвърждение за подобна среща.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна