Eмисия новини
от 09.00 часа

Арда подписва договор с Аталанта

Президентът на Арда Петър Пешев иска отборът му да се отвърди в елита на родния ни футбол
Снимка: Георги Димитров

Президентът на футболен клуб Арда Петър Пешев ще се срещне със собственика на Аталанта Антонио Перкаси. Това ще стане по време на двудневната визита на Пешев в Италия, за където заминава в неделя. Целта на посещението е подписване на договор за сътрудничество между новака в Първа лига и направилият истински фурор в последния сезон в Серия "А" тим на Аталанта.
Предвижда се треньори и методисти от академията на италианския клуб да пристигнат в Кърджали, където да обучават колегите си от ДЮШ на клуба. Футболната академия на Аталанта се слави като една от най-добрите в Италия. Тя развива много успешно талантите си, както и млади футболисти от чужбина, след което продават играчите в грандове като Милан, Интер и други.
Само за последните години Аталанта направи следните трансфери на свои юноши: Роберто Галиардини, 1994 г. - юноша на Аталанта, играл при мъжете, сега е в Интер; Матиа Калдара, 1994  г. - юноша на Аталанта, играл при мъжете, сега е в Милан; Франк Кесие, 1996 г. - юноша на Аталанта, играл при мъжете, сега е в Милан; Муса Бароу, 1998 г. - юноша на Аталанта, сега е в мъжкия отбор; Алесандро Бастони, 1999 г. - юноша на Аталанта, играл при мъжете, сега е в Интер.

Докъде стигна селекцията в Арда - чуйте от интервюто с Петър Пешев:Още от