Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шантавия до шия

Снимка: marmot-books.com

Стиска ли ти да се изправиш лице в лице със Стефания - Шантавѝя, която може (или не може) да превръща хората в зайци, бухали, кози и гъсеници? Плановете за лятото на близнаците Лина и Нико стават на пух и прах, когато семейството им се мести в нов дом... на село! За нула време децата успяват да се спречкат с новата си съседка, което поставя началото на върволица смешни, страшни и неочаквани събития. Възможно ли е, тъкмо когато стане напечено, да стане още по-напечено?
Авторката на тази книга Радостина Николова е сътворила и поредицата „Приключенията на мотовете“, самостоятелната „Моите красиви рога“ и картинната книга „Кико без крила“. Радостина е трикратен носител на наградата „Бисерче вълшебно“, която се връчва след гласуване на деца в цяла България.
През последните месеци тя отбелязва и голям международен успех, след като стана ясно, че от книгите от поредицата „Приключенията на мотовете“ са продадени над 50 000 екземпляра в Китай. Завършила е английска филология и творческо писане в Софийския университет.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна