Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Путин забранява на руските авиокомпании полети до Грузия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът Владимир Путин издаде указ, с който забранява на руските авиокомпании да возят пътници до Грузия, след като Кремъл видя „русофобска“ провокация на протест в Тбилиси, където при сблъсъци бяха ранени 240 души, предаде АФП.

„От 8 юли на руските авиокомпании временно се забранява да осъществяват въздушните превози (включително търговски) на граждани от територията на Руската федерация на територията на Грузия“, се посочва в съобщението на Кремъл за указа.

Освен това се препоръчва на туроператорите и туристическите агенции „за времето на действие на забраната… да се въздържат от реализиране на туристически продукт, включващ превоз на граждани“ от Русия в Грузия.

Путин нареди на правителството да окаже на намиращите с в Грузия руснаци помощ по връщането им в Русия с оглед на забраната.

Тази вечер в Тбилиси имаше нов протест, като около 15 000 души се събраха около сградата на парламента с настояването за отстраняването на олигарха Биджина Иванишвили и неговата партия „Грузинска мечта“ от власт.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна