Eмисия новини
от 03.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Учител по физическо в Русе е осъден на 8 години лишаване от свобода за блудство

Учител по физическо възпитание в Русе бе осъден на 8 години лишаване от свобода за блудствени действия и сексуални контакти с деца, ненавършили 14 години.

Това е първото подобно дело, което трябваше да разгледа и реши състав на Окръжен съд - Русе, и след година и половина процес днес бе произнесена присъдата – 8 години лишаване от свобода за 45-годишния Ивайло Александров, който в продължение на повече от 4 години е извършвал блудствени действия и сексуални контакти с деца, ненавършили 14 години. До разкриването на това продължаващо престъпление се стига, след като родители подават сигнал до директора на училището, силно притеснени от това, което се случва с дъщеря им. Едно от потърпевшите момичета дори е направило опит за самоубийство.

"Прокуратурата ще обжалва и двете оправдателни основания. Те на практика водят до много по-тежко наказание – от 5 до 20 години – и ние затова сме поискали наказание от 14 години, защото е малко над средата, която предвижда затвора, с оглед отегчаваща отговорността обстоятелство, с оглед обществената опасност на извършеното", каза прокурорът по делото Николай Николов и обясни, че по време на производството се е наложило отново да се разпитват момичетата, което допълнително ги е травмирало.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Още от