Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проверяват 20 къщи за гости в Сапарева баня

Сапарева баня привлича туристите с природните си богатства и климата, както и с екологичния и селски туризъм. Засилен е интересът най-вече към балнеолечението.
Снимка: БГНЕС

Проверките на къщи за гости в Сапарева баня обхващат 20 обекта от общо 120. Резултатът е, че повечето собственици вече редовно отчитат нощувките.

На място се правят ревизии на всички документи, доказващи реалното функциониране на съответния обект като място за настаняване на гости.

След прокуратурата и "Икономическа полиция" сега се прави проверка и от Държавен фонд "Земеделие".

Собствениците на къщи за гости в града казват, че и да е имало някакви пропуски, те вече са отстранени.

Лазар Маргин - бивш строителен предприемач, построил семеен вилен комплекс с 4 самостоятелни къщи за гости и с 8 апартамента и 32 места за настаняване, завършен през 2014-а година, който днес очакваше проверка:

"Всичко е по правилата. Не сме допуснали досега закъснение на плащания - осигуровки, ДДС и така нататък. Всичко, каквото трябва, се прави, защото ние сме под наблюдение и не само заради това. Защото клин-клин избива. Ако закъса едно плащане, съответно след това се увеличава. Няма излизане".

Проверките дават резултат. Повечето собственици на къщи за гости и хотели в града вече декларират нощувките за посетителите, каза кметът на общината Калин Гелев.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна