Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бен Брукс разказва „Истории за деца, които смеят да бъдат различни“

В „Радиокафе“ днес говорихме за истинските истории за момчета и момичета, които следват мечтите си…

Те се крият в книгата „Истории за деца, които смеят да бъдат различни“ на Бен Брукс. Това са невероятните истории на 100 известни – или не чак толкова – личности, които не са се страхували да правят това, което обичат, и да се борят за своите мечти. Сред тях са Бьорк, Доктор Сюс, Жана Д’Арк, Андреа Бочели, Хуа Мулан, Анди Уорхол, Урсула Ле Гуин, Кристофър Робин, Вера Рубин, Ханс Кристиан Андерсен и още много мъже и жени, променили света по свой начин.

В различна възраст от живота се всеки от тях е трябвало да се изправи пред наистина генерално решение или проблем, който трябва да бъде решен, разказа Емилия Николова от издателството, представящо книгата в България.

В книгата е включен и един българин, следвал самоотвержено пътя, който е избрал. За него Емилия Николова подсказа, че изцяло се е отрекъл от всичко светско и избира да прекара огромна част от живота си, помагайки на другите и дарявайки средства.

Емилия Николова допълни, че това е първата книга на младия Бен Брукс, която излиза на български, а другата му известна книга се нарича „Разкази за момчета, които смеят да бъдат различни“.

Книгата е подходяща за деца и възрастни, а кое е най-ценното ѝ послание – чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна