Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шарапова не мисли за край на кариерата

Шарапова се отказа в третия сет вчера.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мария Шарапова не възнамерява да спира с професионалния спорт, въпреки честите проблеми с контузии в последно време.

Шарапова пропусна по-голямата част от сезона заради травма и операция на дясното рамо, която претърпя в началото на февруари. 

Тя се завърна на корта преди две седмици, но вчера беше принудена да се откаже в третия сет при 6:4, 6:7(4), 0:5 в срещата си от първия кръг на Уимбълдън срещу французойката Полин Пармdнтие заради нов здравословен проблем.

"Имам тендинит на лявата китка, който напомни за себе си във втория сет. Не обичам да се отказвам и затова опитах да завърша срещата, но болките станаха доста сериозни. Травмата не е лека, но искам да продължа, не искам да се отказвам, защото обичам този спорт", обясни 32-годишната рускиня.

"Най-лесното за мен би било да се отдам на нещо друго и да прекратя страданието. Имам достатъчно възможности да се развивам в други области. Но не смятам, че извън спорта ще се чувствам добре на този етап. Без значение колко сложна е ситуацията, искам да продължа в Тура, защото това е важно за мен", допълни тя.

"Един ден мечтая да създам семейство, да имам деца, но когато това стане, няма да се завърна в професионалния тенис", каза още рускинята.

Заради контузиите Мария, която има пет титли от Големия шлем и общо 39 в кариерата си, се свлече на 80-ото място в световната ранглиста.

"Гордея се с това, че бях достатъчно смела след операцията на рамото и се завърнах тук. Мисля, че бях на добро ниво, но е много трудно. Никога не съм избирала лесния път, винаги съм работила здраво и съсредоточено. Тези моменти са трудни, но на мен ми харесва това, което правя. Ще се боря и се надявам догодина отново да бъда на Уимбълдън", каза още Шарапова.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени