Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обезвреждане на бомба от Втората световна война ще доведе до забавяне на полети на летище Франкфурт в неделя

Снимка: Франкфурт летище

Пътниците, които използват летище Франкфурт в неделя, трябва да се подготвят за възможни закъснения на полетите, тъй като някои самолетни маршрути ще бъдат променени, докато инженери обезвреждат бомба от Втората световна война, съобщи компания "Фрапорт", управляващата германското летище, съобщава Ройтерс.

"Фрапорт" препоръчва на пътниците да се консултират със своите авиокомпании и да проверяват уебсайта на летището и приложението много преди планираните заминавания и пристигания за информация относно закъснения на полетите.

Очаква се прекъсването да започне в 10:00 GMT, като може също така да засегне и обществения транспорт.

Около 16 500 души, живеещи в радиус от километър от мястото на бомбата, в близост до сградата на Европейската централна банка в източната част на Франкфурт, ще бъдат евакуирани, докато инженерите обезвредят 500-килограмовата бомба, съобщиха от полицията.

Летище Франкфурт, през което преминават около 68 милиона пътници всяка година, се намира на около 14 километра източно от мястото на бомбата.

Бомбата е била открита на строителна площадка, което е често срещано явление в германски градове, които са били подложени на продължителни въздушни нападения от съюзниците, борещи се нацистката диктатура на Хитлер.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени