Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джаз в Бургас

| обновено на 11.07.19 в 08:39

 "Джаз в Бургас"! В първата част на музикалното събитие през юли в романтичната обстановка на Експо център "Флора" ще изгреят джаз музиканти от България, Гърция, Австралия, Англия, Франция и Испания. Начало на фестивала на 11 юли, ще положат проектите "Red light district project", "Крис - крос " и "dRom" /Гърция/.

Веднага след тях, на 12 юли за доброто настроение на отбраната публика на фестивала, ще се погрижат "Дейвид Дауър трио" /Австралия, Англия/, "Two guitars Jazz live" и "Metaformoza". Програмата на китарното дуо "Two guitars Jazz live" включва джаз стандарти, джипси джаз, фюжън, фламенко и авторски пиеси от български композитори. Невероятна музикална симбиоза се създава в процеса на музициране между двамата музиканти - баща и син. Изпълнителският им стил е жив и динамичен, често виртуозен, но също така вглъбен и задълбочен в тайните на джаза.

Специално участие и акцент в програмата на джаз фестивала на 13 юли е участието на композитора и диригент Ангел Заберски с джаз композиции за биг бенд. В музикалния проект вземат участие 17 талантливи музиканти. Програмата включва романтични балади, фолклорни пиеси, оперни арии и джаз стандарти, както самият Заберски я определя: "Еклектика от жанрове - суинг, балада, фюжън, фолклор, би боп, мейнстрийм..."
Репортаж на Радостина Великова:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени