Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Волен Сидеров: Симеонов и Каракачанов торпилираха управлението на България

Основният въпрос е не аз ли съм заплаха – това решение, което вчера са взели колегите от ВМРО и НФСБ, на практика денонсира договора с ГЕРБ, който е сключен между ПП ГЕРБ и „Обединени патриоти“ – НФСБ, „Атака“ и ВМРО", заяви пред БНР лидерът на „Атака“ Волен Сидеров.

В предаването „12+3“ на програма „Хоризонт“ той обясни, че колегите му от НФСБ и ВМРО са заличили думите „НФСБ, „Атака“ и ВМРО“ – т.е. „Обединени патриоти“ вече не се състоят от тези три партии.

Според Сидеров въпросът е лидерите Симеонов и Каракачанов, вземайки това решение вчера да направят този протокол, те всъщност прекратяват ли управленската коалиция с ГЕРБ, защото практически и юридически това означава това.

„Съответно от ГЕРБ трябва да отговорят на този въпрос. Ще преподпишат ли ново споразумение, защото „Обединени патриоти“ е само заглавие без изброяване на партиите и тогава ГЕРБ са длъжни да кажат“.

За Сидеров решението е равностойно на торпилиране на управляващата коалиция.

„Има и дата – 8 юни, т.е. подготвят това от един месец и са забравили да заличат датата, защо вчера, защо така – на това трябва да отговарят г-н Каракачанов и Симеонов. Защо го направиха задкулисно и не уведомиха „Атака“, че има заседание на групата с тази и тази точка? Гласували са да заличат трите партии от името „Обединени патриоти“ – а това заличаване води до денонсиране – Симеонов и Каракачанов торпилираха управлението на България и всъщност развалиха коалицията ГЕРБ – ОП“, подчерта Сидеров.

И цитира протокола от заседанието – „Думите НФСБ, „Атака“ и ВМРО се заличават“. 

Интервюто на Даниела Якова с Волен Сидеров за предаването „12+3“ на програма „Хоризонт“ можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна