Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Номинираните за Opus Klassik 2019 Аглика Генова и Любен Димитров - с първи майсторски клас в София

Аглика Генова и Любен Димитров
Снимка: Ани Петрова


Прочутото клавирно дуо Аглика Генова-Любен Димитров пристигна у нас за първия си майсторски клас в София с дуа от Европа и Азия. Той започва на 10 юли в Националното музикално училище "Любомир Пипков" и ще продължи до 16 юли. За финал е предвиден Ден на отворени врати, в който на занятията ще могат да присъстват журналисти и публика.

Малко преди идването на Аглика и Любен в България научихме чудесна новина: Компактдискът им с концерти от Карл Черни и Макс Брух е номиниран за престижната германска награда Opus Klassik 2019. Радостта е още по-голяма и заради факта, че албумът е записан в БНР с участието на Радиооркестъра и оркестър "Генезис" под диригентството на Йордан Камджалов.

Само преди две години, през 2017-а, дуото Генова-Димитров спечели аналогичната награда "ЕCHO Klassik" за диска си "Барток - Бабин", също записан в БНР в партньорство с Радиооркестъра под диригентството на Камджалов.

Дали компактдискът с концерти от Черни и Брух ще спечели отличие предстои да разберем, а церемонията по награждаването е на 13 октомври в реномираната зала Концертхаус в Берлин.

За новото голямо признание за звукозаписната дейност на дуото и за организирания първи международен майсторски клас в София - чуйте в интервюто в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна