Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Директорката на шуменско училище сигнализира за некачествен ремонт

За некачествено изпълнен ремонт в средното училище „Панайот Волов“ в Шумен сигнализира директорът му Ема Радушева.

Реконструкцията на учебното заведение започна през пролетта на 2018-та, а стойността на дейностите е около 3 млн. лв.

Учебното заведение е построено преди 50 години и това е първата му основна рехабилитация.

В момента възстановителните дейности вече са приключили, но ръководството на училището има опасения, че качеството на ремонта е незадоволително.

Директорът на училището Ема Радушева посочи, че не навсякъде е направена шпакловка и е боядисано направо върху стените.

Ремонтът на СУ „Панайот Волов“ включваше подмяна на съвсем малка част от дограмите, външна топлоизолация, шпакловки, боядисване, освежаване на класните стаи, коридорите, кухнята, поставяне на нови настилки в двора, пейки, монтиране на топло и хидроизолация на покрива, смяна на канализацията, електрическата инсталация, поставянето на система за пожароизвестяване. 

Методи Вангелов - управител на фирмата, която прави ремонта в шуменското училище, отхвърля твърденията за лошо свършена работа:

„Нямам никакви притеснения. Нито аз, нито някой от колегите би си позволил да използва некачествени материали при положение, че имаме петгодишен гаранционен срок, през който отстраняваме всяка нередност, а едно такова евентуално използване на некачествени материали или некачествено свършена работа води до допълнителни разходи и то в пъти за отстраняване на проблемите впоследствие“.

Дефектните водосточни тръби в училището вече са подменени. Отстранени са и по-дребни забележки около ремонта. Предстои комисия да направи оглед, след което обектът официално да бъде въведен в експлоатация.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна