Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 1200 души аплодираха в крепостта „Царевец“ спектакъла „Лебедово езеро“ на Имперския руски балет

| обновено на 14.07.19 в 08:32
Снимка: БУЛФОТО

Повече от хиляда и двеста зрители аплодираха в крепостта „Царевец“ във Велико Търново спектакъла „Лебедово езеро“ на Имперския руски балет, с който снощи беше открит летният оперен фестивал „Сцена на вековете“. Българското национално радио е медиен партньор на културния форум.

За 34-та година останките на царския дворец в крепостта „Царевец“ се превръщат в оперна и балетна сцена. „Фестивалът „Сцена на вековете“ е сред най-престижните форуми в културния живот на България“, посочи при откриването заместник-министърът на културата Румен Димитров:

„Убеден съм, че уникалното съчетание на природните красоти, нестандартните сценични решения и драматургия, претворени с неуморен труд и завиден професионализъм от талантливите артисти, ще привлекат хиляди меломани и любители на оперния туризъм“. 

За първи път фестивалът е с международно участие, подчерта заместник-кметът на Велико Търново проф. Георги Камарашев:

„Тази година е специална за нас, тъй като вече имаме гости и то не какви да е – това е Руският имперски балет, който ще представи пред нас своето изкуство“.

До края на август в афиша на „Сцена на вековете“ са включени още шест впечатляващи заглавия на българските оперни театри.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна