Eмисия новини
от 08.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

ВСС ще обсъди появата на лични данни на съдийка на сайта на инспектората му

Мирослава Тодорова
Снимка: архив

Следваща седмица Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет ще обсъди причините за появата на лични данни на бившия председател на Съюза на съдиите Мирослава Тодорова и на нейното семейство на сайта на Съдебния инспекторат.

Това става при публикуването на нейната имуществена декларация, а файлът с документа носеше името на Тодорова и добавка NE SE CHISTIII!!!.

По предложение на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов на заседанието ще бъдат поканени главния съдебен инспектор Теодора Точкова и самата Мирослава Тодорова.

"Това е един магистрат с изявена позиция, който нееднократно е ставал обект на нападки от страна на главния прокурор. С общи думи, тази проверка, която беше извършена в инспектората и която в последствие градира върху цялата дейност на този магистрат в Софийски районен съд", коментира Лозан Панов.

В официално писмо до него Теодора Точкова нарече изтичането на личните данни на Мирослава Тодорова "случайно събитие и изключение".

Главният съдебен инспектор се извинява на съдийката, обещава да бъдат предприети дисциплинарни мерки и мерки, които да гарантират, че случилото се няма да се повтори.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.
Още от