Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Берое срещу холандски отбор за ФИБА Европа, Левски Лукойл в група с беларуси

Берое трябва да преодолее Лайден в квалификациите.
Снимка: БГНЕС

Бронзовият медалист в Националната баскетболна лига Берое ще срещне холандския Лайден в квалификационния кръг на турнира за Купата на ФИБА Европа, отреди тегленият в Мюнхен жребий.

Мачовете са на 2 и 9 октомври, а първата среща ще се играе в Стара Загора.

При успех Берое ще влезе в групите на турнира, където е вече Левски Лукойл. Шанс за това беройци имат и при минимална загуба, тъй като е много вероятно в групите на турнира да попаднат и част от "щастливите губещи" в квалификациите.

Вицешампионът на страната Левски Лукойл попадна в група "F", където е и белоруският Цмоки (Минск). Другите два тима в потока на "сините" ще бъдат квалификанти. Единият ще бъде победителят от двойката Борисфен (Беларус) - Днипро (Украйна), а другият - от победителя от двойката в квалификациите за Шампионската лига между Капфенберг Булс (Австрия) и Киев Баскет (Украйна).

Шампионът на България Балкан (Ботевград) също може да попадне в турнира, ако отпадне от шведския Сьодертале Кингс в първия кръг на квалификациите в Шампионската лига или от белгийския Антверп Джайънтс във втория. "Зелените" ще бъдат в група "G", където място намериха още руският Енисей (Красноярск), победителят от квалификацията Раховечи (Косово) - Клуж-Напока (Румъния).

Груповата фаза на Купата на ФИБА Европа започва на 16 октомври.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна