Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близо 3000 подписа са събрани за ремонт на главната улица в село Орешак

Панорамен изглед към село Орешак
Снимка: Уикипедия

Близо 3000 подписа са събрани в подкрепа на искането за основен ремонт на главната улица „Стара планина“ в троянското село Орешак, съобщиха от  сдружение „Бъдеще за Орешак“, с чиято инициатива се организира  националната подписката.

Председателят на сдружението Мариан Данчев каза за БНР, че подписите са събирани по време на традиционния панаир на занаятите в Орешак от 15 август до днес (18 август):

„Селото заслужава по-цивилизован и по-европейски вид и посрещайки толкова гости да служи и като лице на цяла България“.

Данчев допълни, че събирането на подписи ще продължи до края на септември, включително и по време на Фестивала на сливата, когато в Орешак отново се очакват хиляди гости.

Проектът на общината на стойност 3,3 млн. лева не е получил одобрение при кандидатстването по Програмата за развитие на селските райони и затова общината продължава да търси държавно финансиране за реализирането му.

„Ние подкрепяме община Троян, която има добър проект за улицата, но финансирането не е достатъчно само от местния бюджет. Ще искаме финансиране от държавата“, заяви още Данчев.

От сдружение „Бъдеще за Орешак“ обявиха, че ако искането им и подписката не бъдат взети в предвид ще организират протести, чрез блокиране на движението по улицата.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна