Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Детски панаир в Столипиново на 5-и и 6-и септември

Роми от Столипиново са най-често пристигащите в ромските гета на Дортмунд
Снимка: БГНЕС


Фондация Easyart, с подкрепата на фондация „Пловдив 2019 - европейска столица на културата“ подготвят голям детски панаир в Пловдивския квартал Столипиново на пети и шести септември. В двора на училище „Кирил Нектариев“ децата ще могат да рисуват, да пеят, да изработват различни предмети и да се забавляват с гостуващите артисти и музиканти.

Станка Желева, председател на фондация Easyart, сподели, че детският панаир ще се проведе докато времето е все още хубаво, но и началото на новата учебна година е близо. Освен това на 6-ти септември отбелязваме Съединението, а денят е и празник на град Пловдив

„Защо Столипиново?! Просто защото и в Столипиново има деца! Панаирите са отворени събития, на тях могат да отидат абсолютно всякакви хора, всички деца от всякакви социални групи и от всякъде, но специално от такива квартали децата много рядко отиват на друго място. Решихме да им дадем възможност, да отидем ние при тях“.

В специалното ателие, посветено на културно-историческото наследство на Пловдив, малчуганите ще могат да направят и мозайки с фрагменти-копия на римските мозайки от голямата базилика, допълни тя. В училищния двор ще бъде изградена и сцена за танците и театралните представления. Ще има и пожарна кола, за да влязат малчуганите в ролята на пожарникари.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна