Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Движението в участъка на АМ "Струма" край Дупница е частично възстановено

| обновено на 23.08.19 в 18:15
2
Снимка: БГНЕС

Малко след 17 часа беше възстановено движението на леките коли, пътуващи към граничния пункт "Кулата" в участъка от автомагистрала „Струма“ край Дупница, съобщиха от Областната дирекция на полицията в Кюстендил. Тестовете на носимоспособността на виадукта при 62-ри километър, където преди 10 дни възникна пожар, потвърдиха, че е възможно пускане на трафика в платното за София, което беше по-слабо засегнато от пламъците. 

Тази вечер и утре – 24 август, в участъка от АМ „Струма“ ще преминават леките автомобили, пътуващи към Кулата, а идващите от Кулата към София ще са по Е-79. В неделя и понеделник, когато трафикът от Гърция към столицата е по-интензивен, по автомагистралата ще преминават леките коли за София, а тези за Кулата ще бъдат по Е-79. Целта е максимално улеснение на шофьорите в края на работната седмица и през почивните дни. 

През следващата седмица в делничните дни за преминаването на леките автомобили в платното за София на АМ „Струма“ край Дупница ще бъде направена допълнителна временна организация на движението в зависимост от интензивността на трафика. 

На този етап движението на тежкотоварните превозни средства остава изцяло по Е-79. 

Ремонтът на другото платно на магистралата ще продължи до 4 месеца и ще струва над 1,8 млн. лева, обявиха по-рано от Пътната агенция.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна