Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Световният вицешампион измъкна 1:1 в Баку

Снимка: sportske.jutarnji.hr

Финалистът от последното световно първенство Хърватия стигна само до равенство 1:1 като гост на аутсайдера Азербайджан в мач от група "Е" на квалификациите за Евро 2020.

За азерите това бе първа спечелена точка в квалификационния цикъл след четири поражения до момента. Хърватия също постигна първо равенство, но с него поведе поне временно в класирането в групата, тъй като има три победи и загуба в предишните си четири двубоя.

Срещата в Баку започна отлично за "шахматистите", които поведоха в 11-ата минута чрез Лука Модрич от дузпа. Халфът на Реал Мадрид бе точен след игра с ръка на бранителя Антон Кривоцюк в собственото му наказателно поле.

Двубоят продължи с превъзходство на хърватите, но нов гол така и не падаше във вратата на домакините. Така се стигна до 72-рата минута, в която при една от редките си акции в атака Тамкин Халилзада направи страхотен самостоятелен пробив и с плътен шут с левия крак вкара за 1:1.

До края на срещата Хърватия така и не успя да създаде нещо интересно пред вратата на домакините, като световните вицешампиони дори могат да бъдат доволни от равенството, тъй като на два пъти голове на азерите бяха отменяни заради засади.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна