Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП определи като провокация арестите на Юрий Борисов и проф. Ваня Добрева

Снимка: БГНЕС

Начинът, по който са задържани от полицията Юрий Борисов и проф. Ваня Добрева, е провокативен и БСП остро го осъжда. Това заяви на извънреден брифинг лидерът на социалистите Корнелия Нинова. По думите й „шпионаж в полза на чужда държава“ е едно от най-тежките престъпления и трябва да бъде доказано. Като грубо потъпкване свободата на словото определиха случилото се от БСП:

„Оценяваме случилото се вчера като провокация и категорично възразяваме срещу воденето на свидетели с белезници на разпит. Оценяваме случилото се като грубо посегателство върху свободата на словото, защото Юрий Борисов е журналист, на дейността на общественика проф. Ваня Добрева, които многократно и публично са изразявали своите позиции за културно сътрудничество и икономическо сближаване между България и Русия…И това не ги прави престъпници.

 Мая Манолова е получила най-много номинации до момента от членовете на градската организация на БСП. Утре от „Позитано“ 20 ще кажат окончателно, дали ще я подкрепят в кметската надпревара.

„Утре ще приемем и платформата си за управление на София“, каза Нинова. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!