Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Призванието да бъдеш учител

БНР Новини
Роси Златева преподава на своите ученици
Снимка: личeн архив на Роси Златева

Kакъв е пътят от София до Пловдив, от ръководните мениджърски длъжности - до това да си учител в кв. Столипиново в Пловдив. Роси Златева, която преди четири години изминава това разстояние, разстоянието между това – да не бъдеш полезен само за себе си и близките си, за да можеш да бъдеш полезен и на други хора, и по-конкретно на децата в у-ще „Пенчо Славейков“ в Столипиново.

Роси Златева е родена и израснала в София, била е търговски директор на голям завод, дилър в автосалон, мениджър. Автор е на две книги – „Психология на любовта“ и втората книга, която ще бъде представена на 17 октомври – „Животът е прекрасен“.

Как и защо, рязко променя посоката на своя живот, как децата й помагат и в писането на книги. „Човек намира своето щастие в усмивката и любовта на човека срещу него“ – това ни напомня Роси Златева – учителят по математика. И заради тези детски усмивки, любов и приятелство си струва да пристъпиш в класната стая за четвърта година.

Какво прави деня различен и как протича часът по математика в училище "Пенчо Славейков" в квартал Столипиново в Пловдив – чуйте в звуковия файл.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна